вівторок, 21 лютого 2017 р.

Міжнародний день рідної мови! Виставка "Народні символи України"! (епілог)

Мова – душа кожної національності,
її святощі, її найцінніший скарб.
Іван Огієнко

        Ще один привід єднання всього людства – це Міжнародний день рідної мови. Щороку, починаючи з 2000 року, 21 лютого всі країни шанують та величають свою мову. Оспівують її у піснях, рифмують про неї вірші.

        В ДНЗ «Запорізький правобережний професійний ліцей» 21 лютого розпочалось з урочистої лінійки, присвяченої Міжнародному дню рідної мови.
Викладач української мови та літератури Лосєва К.С. ознайомила педагогічний та учнівський колектив з історією виникнення цієї події. Мелодією запальної пісні «Мова єднання» (сл. та муз. О.Самойдюка, вик. Наталія Бучинська) супроводжувалось освітлення цитат відомих людей про українську мову.
        Існує твердження, що мова – одне з багатьох див, створених людьми, вона віддзеркалює душу народу, побут та його історію. А ще кажуть, що мотив рідного слова присутній в усіх атрибутах народу. Саме тому в цей день було влаштовано виставку «Народних символів України». Для організації та проведення виставки, її різнобарвності, серед навчальних груп ліцею були розподілені виставкові столи за темами:
-       рослинні та тваринні народні символи України,
-       символічний одяг України,
-       обереги України,
-       міфологія України,
-       символічні об’єкти та явища України,
-       традиційні страви України,
-       геральдичні символи України, символи влади.
Педагоги та учні ліцею мали змогу віддати свій голос за виставковий стіл, який їм більше сподобався. Для цього досить було лише зайти на сайт ліцею та заповнити відповідну форму, створену за допомогою Google Forms. Голосування було відкрито впродовж навчального дня.
За результатами on-line голосування трійку переможців склали:
-       виставковий стіл: символічний одяг України – 43,2%
-       виставковий стіл: традиційні страви України – 27,8%
-       виставковий стіл: рослинні та тваринні народні символи України – 11,3%.
Переможців чекає винагорода, а електронну бібліотеку ліцею поповнило зібрання віршів про мову, складене до Міжнародного дня рідної мови.












22 лютого 2017р.
Згурська Т.В., методист

ДНЗ «Запорізький правобережний ПЛ»

Немає коментарів:

Дописати коментар