понеділок, 19 червня 2017 р.

«Нескінченний марафон толерантності».

«Людина з великим запасом терпіння і толерантності
іде життям із особливою часткою спокою та умиротворення.
Така людина не лише щаслива і емоційно урівноважена,
а і міцніша здоров'ям й менше піддається хворобам.
У неї сильна воля, гарний апетит,
 їй легше заснути, бо її совість чиста».

Далай-лама XIV (Тенцзін Ґ'яцо),
духовний лідер Тибету.

Занурившись на п’ять років у вивчення поняття та принципів «толерантності», ми не може сказати, що ми це вміємо, що ми це знаємо і відкласти на потім, до часів коли знадобляться наші пізнання.
Прийшов час розпочати життя під знаком «Т» - навчитись жити разом.
Саме тому, педагогічний колектив ДНЗ «Запорізький правобережний професійний ліцей» не ставить крапку у вирішенні єдиної методичної проблеми з впровадження педагогіки толерантності, а впевнено, з великим багажем знань, готується до спільного розв’язання нових завдань.
19 червня 2017 року серед педагогів ліцею пройшов заключний у поточному році психолого-педагогічний тренінг, в ході якого педагоги брали участь у вправах:
-         риси терплячої толерантної людини,
-         дерево толерантності,
-         оплески.
За допомогою вправи «риси терплячої толерантної людини» педагоги ліцею мали змогу бути відвертими до самих себе, а також вправа допомогла визнати «ядро толерантності колективу» - це доброзичливість, терпіння, терпимість до того, що в твоєму товаришеві не схоже на тебе.

Дуже символічно виглядали організація та проведення вправи «дерево толерантності». По-перше, було обрано образ дуба, що сам по собі є візитною карткою м. Запоріжжя. По-друге, дуб з багатьох культур – це священне дерево, символ довголіття, сили, мужності та величчя. Так, ось, щоб слова були не пустими, набрали благородного відтінку, педагоги записували визначення толерантності на дубових листках, тим самим, виростили «запорізький дуб толерантності» з багатою зеленою кроною.
Останньої вправою «оплески», з наростаючою силою колеги подякували один одному за плідну багаторічну роботу, привітали свій перший альманах «Слово – то мудрості промінь, слово – то думка людська».
Традиційно для педагогічного колективу ліцею, у заключній частині тренінгів прозвучали віршовані рядки  Кошеленко Н.В., майстра виробничого навчання ліцею:
«Прошло 5 лет,
Наш альманах увидел свет.
Пусть крона дуба процветает,
А толерантность нас не покидает!»

20 червня 2017р.,
Згурська Т.В.,методист
ДНЗ «Запорізький правобережний професійний ліце

Немає коментарів:

Дописати коментар