неділю, 12 листопада 2017 р.

Тиждень української мови та літератури

Любімо її, вивчаймо її, розвиваймо її. Борімося за красу мови, за  правильність мови, за приступність мови, за багатство мови…
М.Рильський
Ми – українці, і цим пишаємося… Саме під таким гаслом пройшов з 06.11.2017 по 10.11.2017 Тиждень української мови і літератури в ДНЗ «Запорізький правобережний професійний ліцей».
Метою заходів було розширити кругозір учнів та поглибити знання  життєвого і творчого шляху Т.Г.Шевченка, формувати вміння використовувати здобуту інформацію у творчій діяльності, розвивати творчу ініціативу, вміння самостійно працювати з додатковою літературою, працювати в групах, виховувати інтерес до літератури, повагу та любов до української мови, розуміння її краси.
Тиждень української мови та літератури – це можливість ще раз нагадати собі і оточуючим хто ми і чиї ми діти.

       Розпочався тиждень конкурсом стінгазет «Краща мова єднання – українська», в якому взяли участь учні навчальних груп ліцею. 07.11.2017 викладач української мови та літератури Лосєва Каріна Сергіївна провела святкову лінійку «Є мова – є нація» (презентація). Вона розповіла про значення мови в житті народу та про святкування Міжнародного дня української мови.

08.11.2017 учні ліцею брали участь в І етапі XVIII Міжнародного   конкурсу з   української   мови   імені Петра Яцика.

09.11.2017 в ліцеї пройшов І етап VІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді  імені Тараса Шевченка, в якому взяли участь 15 учнів ліцею.
9 листопада 2017 року до Дня української писемності та мови «Українське радіо» проводило сімнадцятий за ліком радіодиктант національної єдності, в якому взяли участь викладачі та учні ліцею. Девіз цьогорічного радіо диктанту – «Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета».





10.11.2017 викладачі Лосєва Каріна Сергіївна та Казаченко Тетяна Григорівна провели екскурсію на острів Хортиця по Тарасовій стежці. Викладач історії Казаченко Т.Г. розповіла учням про  візит Великого Кобзаря на о. Хортицю у 1843 році.






         Мова – одне з найцінніших надбань, які створили й залишили наші попередники. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ. Нашому поколінню випало складне і відповідальне завдання – відродити українську мову, українську державність, націю. І ми повинні твердо усвідомити, що це наш святий обов’язок, і за нас цього ніхто не зробить. 

Немає коментарів:

Дописати коментар