понеділок, 13 лютого 2017 р.

Ти щасливий завтра, якщо думаєш про здоров'я сьогодні!

Ходьба і рух сприяють грі мозку і роботі думки.
 Жан Жак Руссо

2017 рік в Україні – рік Японії. Коли говориш про країну «Nippon », як називають її японці, а саме, країну «початку сонця», перш за все спадають на думку такі символи Японії, як «сакура», «самурай», «орігамі», «рис». Але насамперед треба взяти до уваги той факт, що Японія є одним з лідерів по довголіттю своїх жителів. Середня тривалість життя в країні більше 80 років.
Тому, 13 лютого 2017 року перед педагогічним колективом ДНЗ «Запорізький правобережний професійний ліцей» виступила керівник фізичного виховання Шевцова А.П. з темою «Ваше здоровє – результат любові до самого себе».
         Алла Павлівна  повсякденно популяризує серед учнів та педагогів нашого ліцею заходи зі здорового способу життя. Головна її мета – розвиток серед підлітків прагнення до здорового способу життя, до самостійних занять фізичною культурою.
Шевцова А.П. зауважила, що незважаючи на спадковість, екологію та медицину, 60 % нашого здоров’я залежить від способу життя.  
Алла Павлівна ознайомила колектив з12 заповідями Порфірія Іванова. Відкрила для педагогів ліцею нове  ім’я - Поль Брегг та його правила зі здорового режиму  харчування (чудо голодування). Провела серед педагогів вправу «долоньки» за системою дихальних вправ А.Стрельнікової. Продемонструвала цикл вправ сінхрометоду «ключ» Хасай Алієва: «вис назад - нахил вперед - вис вперед», «легкий танок», «лижник», «туди-сюди», «хлест руками по спині», «руки батоги». Підтвердила фото звітом практичне втілення цих методик на своїх уроках з фізичного виховання.
Алла Павлівна закінчила свій виступ словами відомого біолога І.І. Мечнікова:  «без фізичного і духовного здоров'я людини довголіття бути не може».

 




Немає коментарів:

Дописати коментар