неділю, 14 травня 2017 р.

«День Європи в Запоріжжі».

Die Welt gehört demjenigen, der sich darüber freut.
( у перекладі з німецької:
«світ належить тому, хто йому радий»)

        З 2003 року Україна на офіційному рівні приєдналась до світової європейської спільноти у святкуванні Дня Європи.  Цей день – символ єдності всіх європейців, що рекламується через освітні заходи.  
        14 травня 2017 року педагоги та учні ДНЗ «Запорізький правобережний професійний ліцей» вітали всіх запорожців зі словами «Guten Tag». 
До уваги всіх небайдужих були представлені символіка та атрибути, що яскраво характеризують Німеччину. Колектив ліцею підготував фото колажі з німецькими автомобілями,  видатними науковцями та мистецтвознавцями, традиційними стравами та одягом країни. Окрім цього, учнями та педагогами  ліцею була підготовлена сервіровка  традиційного німецького застілля, це баварські ковбаски, картопляний салат, тушкована капуста, шоколадний торт з вишнею. Головною прикрасою столу був вишневий штрудель, що популярний у всіх німецькомовних країнах.  Серед відвідувачів свята проводився майстер-клас з модного мистецтва сьогодення – декупажу, батьківщиною якого є саме Німеччина, та приготування вишневого штруделя. 

        Головна мета свята, а саме єдність країн Європи, відчувалась у взаємному радісному відвідуванні виставкових експозицій та дружньому фотографуванню.









Немає коментарів:

Дописати коментар