пʼятницю, 20 жовтня 2017 р.

Семінар-практикум педагогічних працівників з професій "Слюсар-ремонтник", "Слюсар з ремонту автомобілів"


Всередині нас криються потенційні творчі можливості, й ми повинні працювати щосили, щоб розкрити цей потенціал
                             Мартін Лютер Кінг
19 жовтня 2017 року ДНЗ «Запорізький правобережний професійний ліцей» радо приймав своїх колег з усієї Запорізької області.
На семінар-практикум з теми «Удосконалення уроків професійно-теоретичної, професійно-практичної підготовки на основі використання сучасних педагогічних технологій» завітали викладачі та майстри виробничого навчання з професій «Слюсар-ремонтник», «Слюсар з ремонту автомобілів».


На початку семінару методист НМЦ ПТО у Запорізькій області Немченко М.М.  налаштувала всіх присутніх на плідну та доброзичливу роботу.
Розпочалось спілкування зі знайомства з головними напрямками роботи ДНЗ «Запорізький правобережний професійний ліцей». Директор ліцею Цвєтков В.П. зосередив увагу гостей на здобутках закладу, вагомий внесок в розвиток іміджу ліцею  з боку усього педагогічного та учнівського колективів.
 Заступник директора з НВР Павленко О.О. ознайомила присутніх з вимогами професійної компетенції професії «Слюсар-ремонтник» при проведення змагань за методикою міжнародної організації WORLDSKILLS  INTERNATIONAL.
Голова методичної комісії педагогічних працівників професійно-технічного циклу Кардіян Т.М. розповіла про головні завдання, які стоять перед членами методичної комісії, навела приклади сучасних педагогічних форм і методів роботи, що використовуються педагогічними працівниками ліцею у підготовці кваліфікованих робітників, продемонструвала перелік ІКТ, над впровадженням та використанням яких працює методична комісія. Для підтвердження цього всіх було запрошено на інтегрований відкритий урок з професійно-теоретичного підготовки з професії «Слюсар-ремонтник».
Викладач Кожушко О.О. на уроці з предмета «Слюсарна справа» наочно довела впровадження інформаційно-комунікаційних технологій при закріпленні вивченого матеріалу. Урок проходив у формі ділової гри, на якому змагалися дві команди. Оцінювало роботу учнів компетентне журі.:Наприкінці уроку (стадія «Рефлексія») учні висловили свою думку та емоції щодо продуктивності уроку. Хлопці оцінили свою активність на уроці, корисність і цікавість форми проведення уроку, колективну роботу в групах.
В рамках відкритого засідання гуртка технічної творчості «HandMadeDecor» майстер виробничого навчання Осауленко М.М. провів майстер-клас по виготовленню елементів декору для дизайну інтер`єра.
Гості ліцею ознайомилися з комплексним методичним забезпеченням професії «Слюсар-ремонтник», оглянули кабінети та майстерні з даної професії.
Методист Немченко М.М. та заступник директора з НВР Павленко О.О. підвели підсумки плідної роботи учасників семінару.




























Немає коментарів:

Дописати коментар